Eclipse

Tänker inte avslöja något. Jag misstänker starkt att Mika kommer läsa det här. Bortsett från de skrikande fjortsiarna (moodkillers) så var filmen riktigt bra. Tyckte bättre om denna än tvåan.

Dessutom kan jag berätta för dem som kör med Blockbuster meny (två stora läsk, en stor popcorn och en stor snacks) att man inte behöver äta på hela dagen varken före eller efter. Nej jag mår bara illa nu. Känns som om jag vill ut och springa (Y)

Hjälp.

För ett par månader sedan hade filmen New Moon premiär. Då var jag där och delade biosalongen med (förutom syster, olly, ollys pojkvän och sara) ett antal gaphalsar. Ja, det är sant, så fort Edward eller Jacob syntes på bioduken blev det ett gemensamt vrål. Jag kände det mer som en konsert än en bio. Och nu är det samma sak igen.

Det har varit smygpremiär men jag gissar på att premiären nu också är ganska så.. full med gaphalsar. Jag vet inte om jag är pepp på filmen eller inte, vi får se. Det är min syster som helst vill se den, men jag tycker om filmerna också. Jag tror i alla fall den är bra, men helhetsintrycket förstörs lite av skrikande fjortisar.

Nästa inlägg blir väll om filmen.

ciao.

Vaddå avinstallerat?

TA BORT DET NU! När jag försöker ta bort det via kontrollpanelen "Du måste vara adminstratör för att kunna utföra denna åtgärden".. Vem skulle annars vara adminstratör på denna skitdatan förutom jag när det var jag som installerade hela systemet och det därför var min inloggning som var den första? Dessutom för att understryka står jag som adminstratör. Detta programmet hittade jag inne på deras hemsida, det ska kallas för "uninstall toolbar" och borde fungera, men nej. Inte det heller. Jag fattar inte ens hur den kom dit i första hand! En väldigt arg Angelica.. någon som vill hjälpa mig?


Fortfarande inte tillräckligt lockad.

Under kvällen idag firade vi Linn. Det var en trevlig stund med många olika intressanta samtalsämnen. En av dem kunde jag inte släppa då det just nu på ett eller annat sätt är aktuellt och jag har därför så många synpunkter på det hela.

Vi diskuterade att så många av våra vänner flyttat ihop, skaffat barn och förlovat sig. I ett tidigare blogginlägg har jag redan skrivit ut mina tankar och de har inte ändrats. Jag beundrar faktiskt dem som hoppar in i sitt vågspel, men om jag tänker på mig själv förstår jag inte hur de ens vågar. Är det jag som är omogen? När är det egentligen meningen att man ska göra alla dessa sakerna? Så fort någon påpekar detta för mig får jag, som sagt innan, grått hår och "vad i hela friden menar ni med barn? jag vill leva mitt liv innan jag lever mitt barns liv". Och om det är någon av oss syskon som inte kommer skaffa barn är det säkerligen jag.

Tyder det på omogenhet? Eller är jag kanske så mogen att jag förstår att jag, vid det här skedet, inte har varken ork, lust eller kapital för att kunna investera i varken det ena eller det andra. Och kan det vara därför jag också försöker hitta en partner i den som jag vet inte heller kan skaffa detta med mig (en som är yngre och en som är livrädd för seriösa förhållanden). Förmodligen. När man även tänker på de personer som jag är intresserad av (ett förhållande som redan är dödfött, en där människan är player nr1, en jag aldrig kommer våga berätta för och en som bor i stockholm). Vaddå jag försöker hitta de mest hopplösa fallen? Det kan bero på att jag är ännu mer hopplös. Jag är som sagt inte redo för att riktigt förhållande. Ja, jag kan vara kär, det är jag redan. Men att behöva bo i samma boende, dela pengar eller till och med behöva ta hand om ett barn med personen gör att jag hellre vill skjuta mig (det låter drastiskt men jag vet inte om jag överdriver, tror inte det.)

Herregud. Den människan som påstår att jag vill dessa sakerna känner inte mig. Jag blir rädd bara av att drömma dessa saker (hände inte för så längesedan och jag tyckte det var en mardröm). Undrar egentligen om det kommer komma någon som ändrar mina åsikter.
Jag kan ju alltid påstå att den killen som gör det borde vara den rätte för mig, haha.


Justin Bieber och Jaden Smith - never say never

Jag kunde inte göra något annat än le åt denna videon. Will Smiths son verkar gå i sin fars forspår och är hur gullig som helst när han står bredvid en längre Justin Bieber (som inte han heller är speciellt stor på jorden) och rappar. Jag vet inte om jag gillar låten för att den är bra eller för att den har en gullig video, men jag älskar i alla fall det.
Haha enjoy!


Födelsedagsfirande

senare ikväll. Linn fyller år och därför blir det Svarte (älskar det stället). Förhoppningsvis gillar hon min och Mikas gemensamma present, tror i alla fall det. Ska bli kul!

Träffade Mika nyss men sen skulle hon till stranden, jag ville också hänga med men eftersom jag inte har någon cykel blir det lite jobbigt. Nej, nu ska jag laga mat och därefter gå ut en runda. Jag är verkligen pepp på denna dagen!

Grattis än en gång Linn!

Istället för solen.

Idag var det en stranddag, jag borde ha legat på stranden. Men istället spenderade jag första halvan med att ligga halvt däckad i min fåtölj och isa låg i soffan. Det var en hård natt. Även om jag aldrig ville att den skulle sluta. Och andra halvan har jag spenderat hos kissen. Jag lovade min syster att ta hand om Simba så jag spenderade tiden där med att se på film.

Simba var måttligt road.

På Johannas vis...

..... en sista gång. Johanna ska lämna oss om en vecka och därför blev det avskedsfest. Jag fattar inte det. Det blir att hälsa på henne i Holland så snart som möjligt för min del. Jag säger då det. Och festen igår gör bara att jag saknar henne ännu mer, min partypingla. När man festar på hennes vis kan man inte vara med om bättre fester! Ur min synvinkel var kvällen igår perfekt.

Det allra bästa var att först Mika och sedan Rikard introducerade mig till en kille (de berättade hans namn) och sen när alla av någon anledning försvann letade jag efter honom. Går omkring och skriker Niklas och får reda på nu på morgonen att människan heter Joakim. Han låg förövrigt däckad på soffan inne i stugan där han trodde att jag skulle hitta honom, jojo. -_-

MAH, nu borde jag sova. har varit uppe lite väl länge nu. Kom hem ifrån Johannas stuga för inte så länge sedan.

ciao.

Huvudvärk.

Av en liter vin? skulle inte tro det. När jag pratade med Johanna igår (verkar ha blivit en vana) i telefon tvingade hon ut mig. Och hon kan ha rätt i att det är roligare att gå ut och träffa människor än sitta hos Simba. Så det blev att jag gick ut ändå. När vi kommer till hennes stuga ger hennes föräldrar mig en liter vin i en box och säger "varsågod". Tack tack. Johanna kör så det är jag själv som ska dricka upp den. Sedan drar hon med mig tll en fest med bara nya människor, men jag tyckte om dem allihop.

Den ena killen där hade en vattenpipa, och såklart är jag på! Efter ett bloss blev jag snurrig, inte konstigt då människan hade lagt i Pepsi, det var en sockerkick som heter duga. Och när jag väl började kunde jag inte sluta, vilket slutade i (typiskt mig, socker och fett är inte mina kamrater) feltändning.

Är inte riktigt säker på vilken av dem som gav mig huvudvärk. Men en ganska lätt huvudvärk har jag.

Nu blir det att diska, ta hand om simba och göra iordning mig för ikväll :)

PEPP!


:D

Om jag vetat att man skulle få så många komplimanger när man är tågvärd hade jag börjat för länge sedan! ;)

Denna dagen har kantats med jobb, och jobb. min handledare gav mig fria tyglar och jag måste säga att jag är stolt över mig själv! Det har gått riktigt bra och jag helt enkelt älskar jobbet. Mina kollegor säger att jag har en mikrofonröst, haha trevligt värre!

Kanske? Kan jag? Det känns i alla fall bra.

Trött men lycklig.

Phew säger jag bara. Phew. Pustar ut efter denna dagen som varit lång men händelserik och med många glimtar humor i den. Tackar mina två underbara kollegor för att de förgyllt min dag. Även de andra kollegorna jag inte träffade riktigt lika mycket som gett mig mycket skratt. Jag älskar det! Är riktigt lycklig över att jag hittade till detta jobbet, att arbeta med människor är inget annat än underbart!

Pratade med Johanna i telefon i mer än en halvtimme. Det behövdes. Hon var ute och gick slingan medan jag satt och oroade mig för att ingen såg att jag inte var vid datorn. Haha!

Det känns som om det spirar. Det känns mer som vår än sommar. Lycklig.

Järnvägarna är farliga.

Idag hade vi sista delmomentet av kursen. Den kallades som skrivet innan för elsäkerhet. Jag har alltid haft respekt för järnvägar, men detta på grund av tågen! Att du får skador när ett flera ton tungt järntåg träffar dig oavsett hur snabbt det åker är ingen överdrift.

Men det var något jag missade totalt när jag var liten och det var alla dessa ledningar, visserligen har jag aldrig haft i tankarna att vara nära dem men ändå. De tågen använder innehåller 16000 volt och det finns även ledningar utöver dessa som innehåller 20000 volt. Det närmaste du får vara dessa ledningar är 2,2 m, om du är behörig (om du är elarbetsledare får du vara 1,4 m nära). Om du inte har någon behörighet till järnvägarna är det 4 meter du får vara nära ledningen. Det är ganska förståeligt. Idag var vi ute och gick på Malmö godsbangård, och något jag inte alls hade haft i tankarna sist jag vandrade där var alla dessa ledningar, men det finns massor av dem. Men nu var jag livrädd så fort jag kom inom radien av 5 meter från ledningarna, stolparna och alla andra verktyg.

Här får ni en video av en korkad (förlåt att jag säger det men han är det helt enkelt) man. Jag gissar att han kommer från Indien. Denna videon visade våra utbildare en gång under undervisningstillfället. Men jag varnar er för detta videoklippet. Denna video är inte till för de som har haft någon i familjen som skadats av tåg. Filmen innehåller en människa som dör. Men detta är för att illustrera varför jag hade sådan respekt när jag gick där ute.Keso

den som uppfann Keso har gjort många människor lyckliga, däribland jag. Det är gott naturellt, blandat med något annat. Man kan baka med det och kan till och med ha det i köttfärssås.

Dessutom är det nyttigt. Vad kan man mer begära av en mjölkprodukt?


Goodie dag.

Underbara, underbara dag! Har träffat Mika och Rebecca. Vi har alla sett på två disneyfilmer efter att ha ätit lunch ute. Hur mysigt kan det bli? Jag har berättat lite skvaller om i lördags, Mika blev överlycklig och har redan börjat planera mitt liv de kommande veckorna, haha.

Efter detta körde jag på dans som uppvärming, därefter funktionell styrketräning och efteråt ute och springa ett tag. Känner mig ny och med nya krafter.

Så snart blir det att sova för den sista utbildningsdagen imorgon, ska bli elsäkerhet.. kan vara bra när man har 16 000 volt ovanför sig ^^

Too much of anything can make you sick
Even the good can be a curse
Makes it hard to know which road to go down
Knowing too much can get you hurt

Is it better? Is it worse?
Are we sitting in reverse?
It's just like we're going backwards
I know where I want this to go
Driving fast but let's go slow
What I don't wanna do is crash, no

Kos

dit åker jag och Isa i Augusti. Blir alltså inget Cypern i September, men tror grekland i augusti blir bättre. Jag sitter redan och är överglad över detta, kommer dessutom ha tid att arbeta under malmöfestivalen så tji på det!

Robin Andersson - The Anthem

De som inte trodde att du kommer komma långt får sig nu en klump i halsen. En vän som du förtjänar allt det bästa och jag kommer sakna dig när du är i New York. Men som sagt, du kommer gå långt. Jag lovar att jag kommer och ser dig när du har huvudrollen i en Broadway-pjäs.


Making the best of it.

Jag har varit en velig människa, det var under början av min tonårstid. Jag tror att det mer har att göra med att jag umgicks med människor som på något sätt lyckades knäcka mitt självförtroende (inte alla och de som gjorde det är jag inte vän med) och inte att jag är det som person.

Under de åren som gått nu har jag förändrats enormt, det kan bero på vilka människor som infann sig runt mig under tiden och jag vet vilka av dessa jag kan tacka, men det är även situationer som tvingat mig att bli starkare. Situationerna har gjort att jag ser förbi alla hinder, jag låter mig själv sörja om det finns tid för det men jag är en person som lätt tröttnar på.. att vara trött?

En människa jag hade i mitt liv berättade att just det gjorde att denne älskade mig. För att jag var en stark person, gick igenom mina svåra stunder samtidigt som jag försökte få människor i min omgivning att även de ska må bra (enligt honom). Istället för att sitta på samma punkt och vela, tycka synd om mig och inte fokusera framåt (är också något av det värsta jag vet när personer är så) har jag lyckats se utvägarna fort. Ibland kan detta vara både en gåva och förbannelse.

Tyvärr vet jag att jag sårade denne personen för att jag var just sådan. Precis som jag sårar människor just nu genom det. Men enligt mig är det mer deras ego som förstörts, och har därför inte någon tanke på att ändra mig.

Just nu går jag igenom en av de svåraste tiderna någonsin, men det syns inte. Jag fokuserar framåt istället för bakåt. Jag gör det bästa av situationen, det är inte mitt sätt att hämnas. Det är bara sådan jag är.

Robin vet hur man håller i en fest.

Ohja, mycket talande rubrik. Öppen bar, underbar underhållning, god mat och härliga gäster. Det var vad som stod på schemat igår. Det var riktigt trevligt att se så många man känner igen.


Nicole stående bredvid en bild på Robin.

:)

Nu har jag och Nicole varit på stan och vår sista minuten-present. Men eftersom vi redan visste vad vi ville ha var det ju inga problem. :) Men med risk för att födelsedags/studentfirande ska läsa vad det är så förblir jag nu tyst :) Men grattis än en gång till världens finaste Robin! Både till studenten och födelsedagen.

Nu är det dags för att göra iordning mig, har ingen aning om vad jag ska ha på mig, men det fixar sig till slut. Nu ska jag in i duschen.

Vet du vad ett hållställe är?

Ett steg närmare mot målet :)

Idag gjorde jag det tredje av de fyra proven för att få jobba. Även det, oavsett rådande omständigheter, klarade jag galant och har gått ut med alla rätt förutom ett. Jag känner mig ganska välkvalificerad men är ändå nervös inför elprovet, det är det som jag inte har någon övning i från innan (jag menar allt annat har familjen tåg redan berättat för mig), men vi får se! Jag vet i alla fall att jag inom en snar framtid kommer börja jobba och det ser ljust ut på den ekonomiska delen.

Jag tycker väldigt mycket om mina kollegor, i alla fall de som examineras nu samtidigt som mig, och uppskattar verkligen de här två veckorna. Sista dagen nu körde vi på After Work och tog varsin dricka på O'learys i Malmö. Det var riktigt härligt att inte behöva tänka på att plugga för första gången på länge.

Jag har bestämt mig nu, jag ska ta ett sabbatsår från utbildningen för att sedan se vidare vad jag egentligen vill. På den fronten är jag kluven men kommer fortfarande ha studier i huvudet då jag ska börja med den grekiska språkkursen.

Vet du vad en driftplatsdel är?

Tack för att jag fick lära känna dig.

... du är till och med underbar efter detta. tack för dessa fina månaderna och för att jag fick lära känna dig. Jag har fått lära mig att inte alla killar är de så kallade hjärtelösa människorna jag trodde ett långt tag. Det gör ont, det gör det, men gud vilken underbar sista stund vi fick tillsammans. Jag är inte arg, kan omöjligt vara det och jag hoppas att du hittar det du söker. Jag vet att du har rätt i vad du sa och jag vet att du har rätt i att jag kan hitta någon bättre ämnad för mig, likadant som någon annan är bättre ämnad för dig. Älskade underbara du, jag kommer alltid att fortsätta se dig som min vän även om jag har en önskan till något annat. Jag lovar att inte titta bort och vara sur när jag ser dig på stan, aldrig.

Jag älskar dig.

Förvirrad.

Ta ett sabbatsår eller inte? Jag funderar över möjligheten att istället jobba för att få ihop lite pengar, kan vara en bra idé. Jag kan ju alltid gå tillbaka till plugget, och jag känner nu att jag har flera goda möjligheter till bra jobb.

dessutom kan jag kombinera jobben med mina halvfartskurser jag har lagt till i min studieplan och jag är redan garanterad en plats i en av kurserna; Grekiskan. Är säker på att jag även kommer komma in på kursen i Polska och även kursen i Livsstil och hälsa.

Pappa tycker det är en bra idé, undrar vad mamma tycker?

Blä på tankar jag egentligen inte vill ha men som jag vet egentligen är bäst för mig.


Resor

Cypern i September
Egypten i December

... ingen av dessa platserna har jag varit på innan och jag är riktigt exalterad över vetskapen om att jag faktiskt ska få besöka båda dessa.
Cypern mest för fest (jag kanske dock åker iväg på en lite mer kulturell utflykt vad änb Isa säger)
Egypten med allt vad det innebär, men jag tänker inte ha för stora förhoppningar om pyramiderna då jag har hört att det inte ska vara storslaget, men häftigt är det ändå!


Hur du lockar håret med plattång.

Jag lovar, det blir snyggt! Jag satt precis och övade och det blev grymt bra för att vara första gången :)
all credit till den personen som insåg detta!

Låter videoklippet tala för sig själv :)


Jag och planering.

Kan man planera för mycket? Jag tror säkert det.. men det stoppar mig inte ifrån att fortsätta planera både det ena och det andra. Och nu har jag två höjdpunkter detta året att planera,
- Mikas 20-årsfest
- Resan till Cypern med Isabella

Och jag lovar, båda två kommer bli oförglömliga. Mikas födelsedagsfest är redan igång och kommer bli hur grym som helst. Resan till Cypern blev bestämd idag, vi ville åka någonstans där man festar + är varmt.. Cypern, som är varmast av länderna i September, låter ganska självklart då ^^

αντίο


When you need it the most.

In a moment of time,
feels like an eternity.
The search of togetherness,
two hearts pounding.
A moment of time,
the found of love.

©
Angelica Jensen


Akvariets rättviseledare.

För ett bra tag sedan ville jag och mamma vara snälla mot pappa så vi köpte tre fiskar till hans akvarium. De var triangelaktiga och små och söta. Och ingen berättade för oss om hur stora de där monstrena skulle bli.

Nu så är de tre gånger större än de näst största och jag vill inte ens prata om hur mycket större än neontetrorna de är. Det har visat sig att det finns två hanar och en hona, eller vad man nu kallar dem för.. och den ena hanen är då den enda honans partner. Och där börjar problemet. Som machohanen måste han ge sig på den andra fisken och honan är inte speciellt trevlig hon heller och det har blivit värsta mobbingscenerna att sitta och titta på, allvarligt.. de biter den stackars hanen.. Dessutom är de två dominerande även elaka mot småttingarna runt omkring och har ätit upp ett antal.. Den hanen som inte gör detta går inte ens på småttingarna, snacka om hjälte.

Och så har vi mig som blir förbannad varje gång jag ser detta och skrämmer de två dominerande varje gång.. och samma sak händer, de tror att de kan bita på mig.. jo men visst, lycka till!

Någon som vill ha monsterfiskar?


RSS 2.0