Phew, pustar ut!

Milen, check! Nu har jag tagit mig runt milen + att jag ska på arbetsintervju på tisdag. Livet är allt härligt!


Smartass.

Idag när jag var på SATS började tjejen i receptionen snacka med mig och frågade "Du vet om att du har ett rikstäckande gymkort?".. Jag stod ett tag som ett stort frågetecken och hon fick sedan förklara vad detta nya fenomen betydde, rikstäckande är precis som det låter, jag kan träna på vilket SATS-center jag vill i Sverige. Det nödvändiga av att jag skulle behöva träna på ett gym i Uppsala eller Norrköping har jag inte riktigt insett men eftersom att jag är så enormt korkad att i min ivriga stund inte riktigt kollar upp avtalet så ska jag nu försöka göra det bästa av situationen och träna med mina vänner i Helsingborg också, tyvärr finns inte SATS i Ystad, haha! Dessutom är det ju alltid trevligt att jag kan träna när jag reser.

Imorgon ska jag springa milen för första gången detta året, önska mig lycka till! Om jag inte orkar springa får det istället bli powerwalk. Nästan lika effektivt.

Laddar just nu upp med en massa vatten för imorgon. Menmen, berättar imorgon hur det gick.

Godnatt


27 april

Igår träffade jag Isa över en fika på Snuggles som antagligen är det mysigaste fikastället i Ystad. Vi hade visst väldigt mycket cathing up att göra. Sedan satte vi oss på torget i det vackra vårvädret och åt varsin Ben and Jerrys, Peanut Butter Cookie Dough pinnglass. Snacka om en onödigt lång harang av ord, men i alla fall var det första gången jag åt det och det var riktigt, riktigt gott!Därefter höjdes mysfaktorn ännu mer genom att jag träffade Kristian som verkligen hade fått det riktigt fint! Och antagligen ska vi inte vänta så länge tills nästa gång vi ses, det kanske till och med blir på torsdag!

Däremot har jag nyheter som kommer göra hela min vecka helt otroligt underbar, världens bästa Louise kommer till Sverige denna helgen och kan man vara mer pepp? NEJ!! Till Valborg och allt!ha det underbart nu!


26 april

Goddagens!

Jag har sen jag sist skrev upplevt en jättehärlig helg. Jag har tagit det lugnt på fredagen och festat på lördagen med Mika, Johanna, Isa och Nea. Såg dock inte skymten av Isa och Nea på ungefär hela kvällen och Johanna kom hem väldigt sent till Mika vilket gör att det var mest jag och Mika som festade, och det var en perfekt kväll! Jag följde rådet, varannan vatten men lite svårt blev det däremot när fyra tequilashottar radade sig upp framför mig när vi var ute (så går det med försenade födelsedagspresenter), men den ena fick Mika och de andra varvade jag med vatten. Jag träffade även Robin ute vilket gjorde kvällen ännu mer perfekt!

Jag har däremot inte träffat älsklingen alls sen jag skrev mitt förra blogginlägg vilket gör att jag har lite absistensbesvär.. Men så går det visst när två personer som har sjukt fullspäckade scheman försöker hitta tid att ses och de båda inser att det faktiskt inte var så lätt. Men jag har alltid trott på att det gör ett förhållande gott att inte ses varje minut och det visar sig ganska starkt också på mig och Kristian.

Förra veckan fick vi ut våra hemtentamen som ska vara inne nästa vecka, frågorna är så flummiga att inte ens Di Leva skulle förstå dem men det kommer säkerligen gå bra då vi bara har flummat den senaste tiden och jag har blivit riktigt bra på det. Önska mig dock lycka till!

Idag kommer bli extremt mysigt, först ska jag ta en fika med Isa (trevligt värre då jag inte fick så mycket tid över till henne i lördags) och därefter ska jag äntligen få träffa Kristian som har möblerat om hela sin våning. Så nu ska jag hoppa in i duschen.

Ha det gott!


Jag gratulerar mig själv en vecka senare.

Jag fick ett sms i förrgår som påminde mig om hur snabbt tiden går. Mina tankar leddes tillbaka ett år där jag gick på en annan skola, en annan nivå på skolan, jag bodde någonannanstans, faktiskt på en annan ort, flera av de vänner och bekanta jag hade då har bytts ut mot nya. Känns som om jag gjort revolution, och det har blivit bättre.

För en vecka sedan fyllde jag 20 år, åldern då regeringen och systembolaget tycker vi är vuxna nog att köpa och dricka sprit lagligt. Vi anses alltså vara vuxna? Det första jag gjorde var att gå till systemet och köpa mig en flaska mousserande vin och tänkte, nu ska jag festa! Dock utmynnade både fredag och lördag ut i en väldigt nykter Angelica som tog hand om sina två tjejkompisar som ännu inte fyllt 20, men som FAKTISKT får köpa sprit ute, och det gjorde dom. Kanske är sant att man helt plötsligt blir vuxen vid 20?

Av mamma och pappa fick jag fotona från The Studio och en klänning. Av Rebecca fick jag en bakmaskin som jag har längtat efter i mer än ett halvår! Och av Kristian fick jag en DKNY-parfym, passande då alla mina andra parfymer snart tar slut.
Mina vänner har gett mig sprit, konstigt nog! Och jag är mer än nöjd med mina presenter.


Igår var jag på fadderutbildning och jag skrev på en alkoholpolicy vilket nu har gjort mig officiellt till en fadder inför nästa års nollning. Jag är riktigt glad inför detta faktumet!


The Studio.

Jag, Rebecca och Johanna befann oss på The Studio idag. Trevligt värre :)


Blogginlägg nummer 125.

Okej, okej. Jag har sagt att jag ska bättra mig, jag sagt att jag ska skriva mer i bloggen och inte lägga upp en massa videos. Men det verkar gå utåt med det försöket. Tummen upp för Angelica!

Jag har haft fullt upp, och OJ vad ni har hört den ursäkten förut. Är inte riktigt säker på när jag sist gjorde ett inlägg men eftersom jag inte vill tråka ut er med världens tråkigaste detaljer börjar jag från i torsdags och jobbar mig framåt.

Torsdag:
Där har vi Angelica i igen hög person som försover sig till workshop-momentet! Eftersom jag verkar ha en förkärlek till att försova mig när det inte är obligatoriska ämnen orkar jag inte göra något åt saken.. än. Jag hann i alla fall vakna för en helt annan sak som jag planerat i veckor nu. Min middag till Kristian. Det blev inte som jag hade tänkt mig, hemskt nog.. så jag skäms lite över den där middagen även om Kristian, i form av min pojkvän, försöker uppmuntra mig och berätta hur god den var. Ofta, jag vet minsann hur duktig han är i köket! NEJ, det är bara att kämpa vidare för att bevisa att jag också kan, haha!

Fredag:
Jag följer med Kristian tillbaka till Ystad, men han ska jobba så jag går hem till min familj som saknat mig, trevligt trevligt. Jag fick bara ta och köpa nikotintuggummin till mamma innan jag kom för hon hade slut på det är ju sjuk.. så var snäll och köp det, visst visst okej. Ystad är så litet, när jag spenderat så mycket tid i Malmö och Helsingborg känns det nästan som om jag är på landet när inte bilar kör förbi mitt fönster hela tiden. Jag spenderade dagen med att antingen sitta med familjen och se på tv, mycket givande aktivitet, eller sitta som en eller annan arbetslös och söka jobb like crazy. Men det gick i alla fall bra, jag sökte otroligt många jobb samt skickade intresseanmälningar. Just nu känner jag inte att det är viktigt vad jag får för jobb utan jag bara får jobb, trevligt nog!

Lördag:
Den stora dagen. Fest i Helsingborg med Ystadfolket. Det började med att vi av någon anledning gick via Kärnan hem till Jonatan. En ganska onödig akt även om jag verkligen gillade utsikten man såg när man väl kom upp. Alla dessa trappor gjorde att jag fick träningsnoja och började fundera på att springa i Helsingborg, onödigt värre, men jag kanske till och med kan lämna mina saker hos någon vänlig själ medan jag är ute på joggingtur? Hoppas kan man ju göra! När vi kom hem till Jonatan verkade folket där ganska dystra, såsom dystra människor är. Men hej sa det och alkoholen flödade, i alla fall mitt intag av alkohol. Sedan var det dans, dans och dans! Och snack, och dans, och puss på kinden och så ut och gå. och sen spy och sist men inte minst däcka i jonatans säng. De andra verkade i alla fall ha det nice medan jag låg där i fosterställning och tog så litet plats som möjligt. Jag däckade sedan på tåget hem och när jag väl kom in i min egen säng mådde jag inte jättebra. Men en trevlig kväll var det ändå!

Söndag:
När jag först vaknade kunde jag inte röra mig utan att känna en våg av illamående. Gutt! Fyra sidors skrivande skulle jag ju ha gjort innan kvällen var slut inför Pbl 1. Jag vaknade till liv vid fyra på eftermiddagen, nästan kväll. Jag skrev sex sidor och behövde därför inte komma till lektionen idag. En fridag, det kan jag lugnt säga att det behövs.

Idag:
In till Ystad och lämna filmerna som är en dag försenad för att min kära familj är seg. Gutti! Sedan vet jag inte, springa milen?

(:

Förra lördagen på väg till Göteborg satt jag med mina turistvänner och pratade fenomenet "fest i Ystad". Eftersom att en av killarna är från Trelleborg vet personen i fråga lite mer om festandet nere i syd. Jag har på olika sätt försökt förklara för mina helsingborgsvänner vad öja är, med mindre lyckade resultat. När jag försöker förklara att det ligger ute på landet och är en "lada" så ser de en massa djur och höstackar framför sig, dessutom tror de dansgolvet består av halm, jag tror att jag kanske får dra med mig dem hit, speciellt när en av personerna har hört låten "vi har vatt i öja" och går och nynnar på den.
Men killen från Trelleborg verkade inte ha så mycket emot öja eller resten av ystad, däremot påpekade han att "Tingvalla är dit alla bönderna går och lyssnar på dansband, och speciellt om Perikles ska dit så blir det riktigt kalas för dem". jag satt och skrattade med honom då, nu en vecka senare så ska jag dit med en av mina kära vänner, och Perikles ska spela... jag vet inte ens vilka Perikles är! Men det ska säkert bli trevligt och få uppleva lite mer "kultur". Jag är i alla fall peppad!

I förrgår blev jag klar i min lägenhet, den är storstädad. Jag har fått ett köksbord, skrivbord, datastol och en matta. Min lägenhet känns som hem nu, det är bara tavlorna som fattas. Äntligen känns det som hemma, och ännu bättre, det känns som min lägenhet.

Sen i måndags har min kära pojkvän sagt att jag inte får besöka honom, okej, fine. Han kom istället hem till mina föräldrar (jag va med då) och firade syster (som också var med). Jag hade sagt ett hundratals gånger att han inte behövde köpa något till min syster, men han kom ändå men en "helt" fin bukett. Men jag tycker om honom i alla fall, kanske till och med lite mer för det.
Som sagt skrev jag ju att jag inte fick hälsa på honom och hans familj, detta för att de håller på att renovera och han hade också gjort iordning lite i sitt rum samtidigt. Jag frågade vad men det ville han inte alls berätta för mig, det var jag tvungen att se. Så igår så skulle vi gå ut och gå en runda, men helt plötsligt kör han mig istället hem till dem och visar vad han gjort, han har skaffat en 160 säng, åh ljuva hímmel vad jag älskade den sängen! En ganska trevlig överraskning faktiskt. ^^

Snart är det min födelsedag, snart kan jag gå till systembolaget. Snart kan inte min kära vän ifrån Lund kalla mig för liten längre. Snart (okej då, om ett år) kan jag bli flygvärdinna. Jag förväntar mig att jag snart kommer få en massa sprit i 20-årspresent av mina vänner ;)

RSS 2.0